stal de meulebossen 2

    Sint Antonius - Zoersel - BelgiŽ

copyright © demeulebossen

jonge hengsten 22
Tjsalle 454 (Mintse 384 Sport x Brandus 345 Sport)
 
Fokker: Familie Wijbenga-Meijer te Veenwouden
Eigenaar: Familie Wijbenga-Meijer en Familie Age Okkema
Stokmaat: 1.66 meter
Geboren: 2006
    Kampioen dekhengsten voor de sjees 2010
    Reservekampioen hengstenkeuring 2011
    Kampioen dekhengsten voor de sjees 2011
Tsjalle is een jeugdige en moderne hengst met een mooie opwaartse bouw. Hij valt op door zijn souplesse, goed gebruik van het achterbeen en zijn mooie houding.
In het werk, zowel aangespannen als onder het zadel, geeft Tsjalle de menner / ruiter een zeer goed gevoel. Hij heeft veel looplust en is erg leergierig. Tsjalle brengt het achterbeen onder de massa, gaat zitten en heeft daarbij een goed ruggebruik. In galop heeft hij al veel gedragenheid, wat met name erg belangrijk is voor de dressuur. Voor de tuigproef kreeg Tsjalle maar liefst 91,5 punten, waaronder een 9 voor het voorbeen.
In omgang is Tsjalle een eerlijke en lieve hengst. Op stal is hij rustig en sociaal naar de andere paarden toe. In de weide is Tsjalle een vrolijke kwajongen.
Zowel van vaderszijde als van moederszijde is de bloedlijn van Tsjalle interessant. Hij is de eerste goedgekeurde zoon van Mintse 384 Sport, welke naar de Verenigde Staten is geŽxporteerd. Tsjalle komt uit de fokkerij van "fan Fjildsicht", waaruit al vele spraakmakende keurings- en sportpaarden komen. De Preferente hengst Feitse 293 komt onder andere uit deze moederlijn.
In 2011 heeft Tsjalle zijn eerste veulens laten zien. Deze hebben een zeer goede indruk achtergelaten. De veulens presteerden bovengemiddeld op de keuringen en op diverse fokdagen mocht een Tsjalle nazaat zich nogmaals showen in de kampioensring.
Hieronder vindt u de veulenrapportages en statistieken van 2011 van alle friese dekhengsten:
 
Afstamming en fokwaarden.
Beoordelingsrapport.
Veulenrapport.
 
Tsjalle staat bij Age en Marieke Okkema  in Friesland.
Stal De Merksen = http://www.staldemersken.nl/nl/index.php

 

image_196_3867
image_183_3803
image_183_3798