stal de meulebossen 2

    Sint Antonius - Zoersel - BelgiŽ

copyright © demeulebossen

jonge hengsten 22
 
Tibbe v/d Meulebossen niet naar Leeuwarden.
 
Dit jaar waren er 326 hengsten opgegeven voor de Eerste Bezichtiging te Ermelo van 1 t/m 4 december.
 
's Morgens werden de hengsten beoordeeld "op de straat" (harde, stenen vloer).
Ze werden voorgesteld aan de jury en gepresenteerd in stap, vervolgens in draf en als laatste nog eens in stap richting uitgang. Voor ieder hengst werd ook een lineair scoren uitgevoerd. De hengsten die de jury goed vond mochten 's middags terugkomen.
's Middags moest de begeleider met zijn hengst naar de jury stappen en werd de hengst nogmaals kort voorgesteld. Daarna werd de hengst in de kooi uit stilstand losgelaten.
Nadat de hengsten uit een groep zijn beoordeeld, kwamen ze allemaal tegelijk terug in de kooi en de voorzitter van de hengstenkeuringscommissie gaf dan de uitslag.
De hengsten die de jury goed vond werden aangewezen voor de tweede bezichtiging, natuurlijk onder voorbehoud van het veterinair onderzoek.
Deze tweede bezichtiging is op donderdag 8 januari tijdens de Hengsten Keuring 2009 te Leeuwarden.
Er werden 105(106) hengsten doorverwezen naar deze tweede bezichtiging.
 
Tot spijt mocht onze eigen gefokte Tibbe van de Meulebossen (Doaitsen x Fabe) niet door naar Leeuwarden.
Tibbe hebben we in 2006 verkocht. Hij is toen naar Friesland vertrokken.
Gisteren 4 december 2008 was meer dan twee jaar geleden dat we hem nog gezien hadden. Men had hem ingeschreven voor deze eerste bezichtiging onder het nummer 215.
Super spannend om als fokker je paard terug te zien op zo een keuring. Toch vonden we Tibbe een hele verschijning, mooi rastipische hengst, 160 hoog. Hij was wel verschrikkellijk nerveus zodat er van een goede stap geen sprake kon zijn. We vonden dat hij de streken van zijn moeder Gee (Fabe x Remmelt) heeft.
We zijn trots op hem.